Over Oui Atelier

Oui Atelier staat voor ‘JA!’ zeggen tegen alles wat er tijdens het maken van een schilderij ontstaat. Geen lijn of vorm is fout, ze mogen er allemaal zijn. Niet te veel nadenken maar doen! Want dan ontstaan de mooiste dingen.

Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van kleur en het spelen met dieptes en hoogtes. Hierdoor dansen schaduw en licht gedurende de dag over het schilderij en ziet ze er telkens weer anders uit. De vormen die ik gebruik zijn abstract en spreken tot de verbeelding. In sommige schilderijen is het zo dat wanneer alle abstracte vormen samengevoegd worden er een tafereel zichtbaar wordt. Dit is voor mij een magisch proces! Het is bijna net als een puzzel die met het toevoegen van het laatste stukje ineens zijn schoonheid laat zien. Zo’n tafereel kan bijvoorbeeld bestaan uit een zitkamer met een schouw en een loungebank maar dit hoeft niet. Je eigen verbeeldingskracht, interpretatie en fantasie staan centraal.

Binnen Oui Atelier gaat mijn achtergrond op het gebied van Design en Interieur Architectuur goed samen met mijn creatieve kant. Wanneer ik deze drie dingen in gedachten in de mix gooi, voelt mijn kunst als een hele passende uitkomst. Dit ben ik! Mijn kunst is opgebouwd uit lagen van papier en hout. De verf voor mijn schilderijen haal ik altijd bij een familiebedrijf bij mij in de buurt. Dit type verf werd vroeger voornamelijk gebruikt voor muurschilderingen op straat en gebruik ik vanwege zijn kleurechtheid en elasticiteit. Ook maak ik zo nu en dan mixed-media schilderijen op doek, vaak in portret vorm waarbij ik acrylverf en oliepastels gebruik. Mijn vriend en ik zijn recent verhuisd van stad Groningen naar de rust en ruimte in Drenthe. Over een tijdje hoop ik iedereen te kunnen verwelkomen in mijn Franse tuinhuis tussen de bloemen, mijn eigen atelier.   

Voor mij zijn mijn schilderijen kleine droomwerelden, stuk voor stuk uniek en gemaakt vanuit creativiteit en liefde! Inspiratie voor mijn schilderijen haal ik eigenlijk overal uit. Door goed rond te kijken en door open te staan voor de schoonheid van bijvoorbeeld architectuur, interieur en de natuur. Door de schilderijen stuk voor stuk één enkele kleur te geven worden alle abstracte vormen met elkaar verbonden en vormen ze samen een sterk geheel. Met mijn kunst wil ik op een tijdloze manier diepte en betekenis toevoegen aan een interieur die toegankelijk is voor iedereen.

Wat er te zien is? Dat maakt niet uit, de vraag is; wat zie jij er in?

* Ben je geïnteresseerd in mijn werk, wil je een schilderij kopen of heb je een andere vraag? Leuk! Neem gerust contact met mij op via het contactformulier. 

* Wil je een schilderij eerst in het echt komen bekijken? Dit is natuurlijk mogelijk, stuur me een berichtje via het contactformulier en dan maken we een kijkafspraak. Een digitale kijkafspraak is ook mogelijk.

* Het ophalen van een gekocht schilderij heeft mijn voorkeur (Drenthe, NL), mocht dit niet handig zijn dan is verzending in overleg uiteraard ook mogelijk. De prijzen op de website zijn exclusief de eventuele verzendkosten. 


* Houd er rekening mee dat de kleuren op foto's iets kunnen afwijken van de realiteit. Daarom raad ik je aan om bij twijfel altijd eerst even in het echt te komen kijken.