Over Oui Atelier

Oui Atelier staat voor ‘JA!’ zeggen tegen alles wat er tijdens het maken van een schilderij ontstaat. Geen lijn of vorm is fout, ze mogen er allemaal zijn. Niet te veel nadenken maar doen! Want dan ontstaan de mooiste dingen.
 

Mijn werk kenmerkt zich door de afwisseling tussen acryl schilderijen in combinatie met oliepastels en abstracte 3D werken waarbij ik speel met dieptes en hoogtes. Twee totaal verschillende manieren van werken die elk hun eigen krachten en charmes hebben. De ene vorm meer op creativiteit gericht, de andere meer op ontwerp en design maar bovenal beide handwerk en daardoor altijd uniek.

 
Op de 3D werken dansen schaduw en licht gedurende de dag over het schilderij en ziet ze er telkens weer anders uit. De vormen die ik binnen deze manier van werken gebruik zijn abstract en spreken tot de verbeelding. In sommige schilderijen is het zo dat wanneer alle abstracte vormen samengevoegd worden er een tafereel zichtbaar wordt. Dit is voor mij een magisch proces! Het is bijna als een puzzel die met het toevoegen van het laatste stukje ineens zijn schoonheid laat zien. Zo’n tafereel kan bijvoorbeeld bestaan uit een zitkamer met een schouw en een loungebank maar dit hoeft niet,

want je eigen verbeeldingskracht, interpretatie en fantasie staan centraal.


Mijn acryl schilderijen in combinatie met oliepastels zijn vaak kleurrijk en ontstaan meestal zonder vooraf bedacht plan. Ze stralen een duidelijke sfeer uit en bevatten bovenal een extra techniek: linosnede. De prints en patronen die je in de schilderijen kunt ontdekken zijn door mij ontworpen, met de hand uitgesneden en door te stempelen in het schilderij verwerkt.

Hierdoor bevatten de schilderijen eindeloos veel details en kun je er steeds iets nieuws in ontdekken.

 

 Inspiratie voor mijn schilderijen haal ik uit de meest uiteenlopende dingen. Door goed rond te kijken en door open te staan voor de schoonheid van bijvoorbeeld architectuur, interieur en de natuur. Met mijn kunst wil ik op een tijdloze manier diepte en betekenis toevoegen aan een interieur dat toegankelijk is voor iedereen. 

* Ben je geïnteresseerd in mijn werk, wil je een schilderij kopen of heb je een andere vraag? Leuk! Neem gerust contact met mij op via het contactformulier. 

* Wil je een schilderij eerst in het echt komen bekijken? Dit is natuurlijk mogelijk, stuur me een berichtje via het contactformulier en dan maken we een kijkafspraak. Een digitale kijkafspraak is ook mogelijk.

* Het ophalen van een gekocht schilderij heeft mijn voorkeur (Drenthe, NL), mocht dit niet handig zijn dan is verzending in overleg uiteraard ook mogelijk. De prijzen op de website zijn exclusief de eventuele verzendkosten. 


* Houd er rekening mee dat de kleuren op foto's iets kunnen afwijken van de realiteit. Daarom raad ik je aan om bij twijfel altijd eerst even in het echt te komen kijken.